top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverC. de Braal

Ervaren tandarts Rotterdam

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2022

Op zoek naar een tandarts? Lees hier de voor- en nadelen van een ervaren tandartspraktijk.

In deze blog bespreek ik de voor- en nadelen van ervaren, langer bestaande tandartspraktijken. Vaak wordt er gedacht dat er alleen voordelen aan een ervaren tandarts zitten, maar lang in het vak zitten kan ook valkuilen met zich meebrengen.


"It takes a lot of time to get experience, and once you have it you have to maintain it"

Een ervaren tandarts of tandartspraktijk worden gebeurt niet zomaar en vereist veel kennis en kunde. Hierdoor brengt het veelal voordelen met zich mee.


Voordelen van een ervaren tandarts


Tijdens mijn ervaringen met tandartsen heb ik veel verschil gezien in de continuïteit in goede dienstverlening. Iedere tandarts streeft natuurlijk naar het beste resultaat voor haar klanten en een fijne persoonlijke communicatie. Ervaring helpt bij het optimaal bedienen van de klant. Om dit verder toe te lichten gebruik ik een tandartspraktijk waar ik zelf goede ervaring mee heb. Een goed voorbeeld van een positieve ervaren tandartspraktijk is namelijk Rodin Dental Clinic. De tandartspraktijk zelf bestaat al zo'n 100 jaar met ruim 25 jaar dezelfde eigenaar en een zeer ervaren team.


Door veel ervaring kent de praktijk haar klanten en weet zo waar behoeften aan is. Zo hebben ze speciale behandelaren die ook de taal beheersen van klanten die de Nederlandse taal niet goed beheersen en kunnen zij voor al hun klanten die gewenste 'fijne en persoonlijke communicatie' behalen. Ben je op zoek naar tandartspraktijk rotterdam met veel ervaring, is deze zeker aan te raden om een kennismakingsgesprek mee in te plannen. Bij binnenkomst ervaar je gelijk de historische karakteristieken in een voor de rest geheel vernieuwde praktijk.


Ervaring zorgt voor duidelijke richtlijnen en een goede missie en visie. Veel nieuwere praktijken formuleren ze wel, maar of ze ook al hun werkzaamheden en gehele dienstvoering er naar aanpassen is maar de vraag. Kijkend naar het voorbeeld streven zij naar hoge kwaliteit, breed aanbod en goede communicatie. De goede communicatie behalen zij natuurlijk door de eerdere genoemde diversiteit in etniciteit onder de behandelaren.


Maar ook de andere idealen leggen zij keurig uit. Zo zorgen zij voor hoge kwaliteit door onder andere regelmatige externe scholing, tevredenheidsonderzoeken, visitatie, audits, lidmaatschappen, kennistoetsen, bijwonen en bezoeken van themaprojecten en klinische avonden, intercollegiaal overleg en nog veel meer.


Het streven naar een breed aanbod komt voort uit het optimaal willen helpen van de klanten en ze op alle gebieden te hulp kunnen staan. Zo bieden ze kindertandheelkunde, angstbegeleiding, tandvleesbehandeling, esthetische tandheelkunde, kroon en brugwerk, wortelkanaalbehandeling, prothetische voorzieningen, kaakchirurgie, implantologie en orthodontie aan. Kort gezegd: een ervaren tandartspraktijk met een groot aanbod aan tandheelkunde behandelingen.


Kom jij een ervaren tandartspraktijk tegen, neem eens een kijkje bij informatie over hun praktijk, visie en missie en kom erachter of het een praktijk is voor jou. Vaak zijn dit punten die goed doordacht zijn en goed onderbouwd. Zo weet je gelijk waarom ze al zolang bestaan. Indien je op zoek naar een tandarts bent die veel ervaring heeft, zou ik bovenstaande voorbeeld aanbevelen om eens een kijkje bij te nemen.Nadelen van een ervaren tandarts


Ervaren tandartsen brengen niet alleen voordelen met zich mee. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld let op de omvang van de praktijk. Is het een praktijk die 20 jaar geleden vijf behandelkamers had en nu nog maar één, kun je jezelf afvragen wat hier de reden voor is. Sommige praktijken gaan niet goed met de vernieuwde klantwensen en nieuwe behandelingen mee. Ze zullen veelal wel huidige klanten blijven bedienen, maar naarmate tijd neemt dit aantal verder af en zal de praktijk kleiner worden of wellicht zelfs verdwijnen. In de huidige samenleving zie je bijvoorbeeld dat behandelingen als orthodontie of esthetische tandheelkunde enorm zijn veranderd t.o.v. vroeger. Denk maar aan de Invisalign beugel, de populariteit om deze beugel heen is sterk gestegen en er is veel meer behoefte dan ooit tevoren.


Vaak kun je al aan een website zien of het meegaat met de tijd. Veel 'oudere' tandartspraktijken zullen een saaiere website hebben, die waarschijnlijk nog uit de tijd afstamt van wanneer de praktijk was opgericht. Natuurlijk is dit niet altijd een bevestiging dat de praktijk lichtelijk is 'vastgeroest', maar het wel zeker iets om over na te denken.Goed om op te letten


Hoe kom je er nou achter of die ervaren praktijk wel echt voor jou geschikt is? Mijn advies hierover is als volgt:

> Bekijk eerst op Google de reviews. Hebben ze bijvoorbeeld veel reviews, kijk dan nog eens specifieker naar de laatste paar jaar of de beoordeling nog goed is gebleven.

> Reviews kijken hoeft niet beperkt te worden tot alleen Google. Vaak zijn er sites zoals zorgkaartnederland waar ook reviews achtergelaten kunnen worden. Deze kun je ook eens doornemen om eerdere klantervaringen in te zien.

> Bezoek de website en kijk niet alleen naar de inhoud. Hoe oogt de website? Ziet het er allemaal netjes en vernieuwd uit?

> Kijk naar de over ons en kom erachter of de praktijk aansluit bij het gene wat jij zoekt in een tandartspraktijk.

> Ben je er nog niet zeker van? Of wil je wat meer informatie? Plan dan een kennismakingsgesprek in of ga even langs bij de praktijk. Zo leer je gelijk de tandartsomgeving kennen en misschien wel jouw toekomstige tandarts.

> Natuurlijke hoef je niet specifiek focus te leggen op een ervaren tandarts. Voor meer tips over een goede tandarts kiezen kan je mijn andere blog lezen.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page